Interbrew ziet bedrijfswinst stijgen

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische brouwerijgroep Interbrew boekte over de eerste negen maanden van het boekjaar 2002 een bedrijfswinst van EUR 650 miljoen, tegen EUR 558 miljoen een jaar eerder. Dit cijfer is in lijn met de verwachting van analisten. Die hadden op een bedrijfswinst, exclusief Carling en voor herstructureringskosten, gerekend van EUR 633 miljoen tot EUR 689 miljoen.

De omzet steeg van EUR 4,5 miljard tot EUR 5,23 miljard en de bedrijfscashflow (EBITDA) klom van EUR 923 miljoen tot EUR 1,11 miljard, eveneens in lijn met de verwachting. Voor het volledige boekjaar bevestigt Interbrew de verwachting voor een winst per aandeel van EUR 1,5.

Zoals verwacht werden op het niveau van de verschillende geografische markten geen cijfers gegeven. De groep merkt wel op dat zowel in West-Europa als in Amerika EBITDA en EBIT in de lift zaten. Minder goed nieuws was er uit Oost-Europa waar de groep nog steeds de rekening gepresenteerd krijgt van een laattijdige investering in een verpakkingslijn voor PET-flessen en blikjes. Daardoor moest marktaandeel worden prijsgeven. Interbrew verwacht dat het nog enige tijd zal duren alvorens dit marktaandeel heroverd is.

Interbrew liet verder weten dat, behoudens onvoorziene omstandigheden, de groep goed op weg is om aan de doelstellingen voor 2002 te halen. De kapitaalinvesteringen zullen over het huidige boekjaar uiteindelijk op EUR 500 miljoen uitkomen.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud