Intercommunales betalen geen belasting op Suez-dividend

De kleine beleggers betalen een dubbele belasting op hun Suez-dividend, de intercommunales helemaal geen. Dat blijkt uit een brief van de Franse onderminister van Begroting, Jean-François Copé, aan gedelegeerd bestuurder van Suez, Gerard Mestralet.

(belga) De Standaard kon de brief inkijken. Particuliere beleggers betalen twee keer roerende voorheffing op het dividend van de Franse groep, eerst in Frankrijk en nadien in België. Daardoor houdt de particuliere belegger van zijn dividend van 1 euro uiteindelijk 56,25 eurocent over.

De Fransen hebben een gaatje in hun wetgeving gevonden op basis waarvan de Belgische intercommunales in Frankrijk geen belasting moeten betalen op hun dividend bij Suez. Aangezien de intercommunales in ons land ook geen belasting op het dividend moeten betalen, krijgen zij netto 1 euro in handen.

Het kabinet van minister van Financiën bevestigt dat er 'voor de intercommunales een oplossing in de maak is, maar wij hebben daarvan nog geen officiële mededeling vanuit Frankrijk gekregen'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud