Internetbedrijf Yahoo! verdubbelt kwartaalwinst

(belga) - Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo! draait op volle toeren dankzij de snel groeiende on-linereclame-inkomsten. Het bedrijf wist zijn winst in het eerste kwartaal van 2005 te verdubbelen. In het buitenland groeide Yahoo! nog sterker.

In de eerste drie maanden van dit jaar verdiende Yahoo! 205 miljoen dollar (171 miljoen euro) of 14 cent per aandeel. Vorig jaar bedroeg de winst in het eerste kwartaal nog 101 miljoen dollar.

De kwartaalomzet steeg met 55 procent tot 1,2 miljard dollar, maakte Yahoo! dinsdag nabeurs bekend. Bedrijfsleider Terry Semel sprak over het achtste kwartaal op rij met een recordomzet.

Semel verwacht dat verbruikers nog meer gebruik zullen maken van het internet. Yahoo! rijfde met on-linereclame een miljard dollar aan inkomsten binnen, een stijging met 54 procent.

De Amerikaanse omzet steeg in het eerste kwartaal met 37 procent tot 819 miljoen dollar. De bedrijfswinst (EBITDA) klom in de VS met 41 procent tot 191 miljoen dollar. In het buitenland haalde Yahoo! een omzet van 355 miljoen dollar, een stijging met 124 procent. De winst steeg tot 75 miljoen dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud