Intervest Offices fuseert met 4 vastgoedvennootschappen

(tijd-nieuwslijn) - De beursgenoteerde vastgoedbevak Intervest Offices gaat fuseren met 4 vastgoedvennootschappen. Door die fusie zal de portefeuillewaarde van Intervest Offices met 33,5 miljoen euro verhogen. Op jaarbasis verwacht de groep 2,8 miljoen euro extra huurinkomsten. Dat meldt de vastgoedgroep vrijdag in een persbericht. De fusie zal gefinancierd worden via een kapitaalverhoging.

De vier vennootschappen bevatten 3 gebouwen op de campus in Mechel, waar Intervest Offices zelf al 6 gebouwen bezit. Daarnaast komt er via de fusie ook een gebouw in Strombeek-Bever bij, waar Intervest ook al een gelijkaardig gebouw heeft. Op die manier rekent de vastgoedbevak, via het realiseren van schaalvoordelen, de operationele winst per aandeel licht te verbeteren.

De bezettingsgraad zal naar verwachting met 1 procent stijgen. Op 30 september 2004 haalde Intervest Offices een totale bezettingsgraad van 80,28 procent (75,12 procent bij de kantoren en 95,92 procent bij de semi-industriële panden). De portefeuille van Intervest Offices heeft een waarde van 569,7 miljoen euro (op 30 september 2004), of 23,57 euro per aandeel. De waarde van de 4 bijkomende gebouwen bedroeg op 31 oktober jongstleden 33,5 miljoen euro.

In het kader van de fusie gaat de vastgoedbevak een kapitaalverhoging doorvoeren, die moet weliswaar eerst nog goedgekeurd worden door de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Hoeveel nieuwe aandelen Intervest Offices gaat uitgeven, deelt het persbericht niet mee. Wel geeft de groep mee dat de nieuwe aandelen pas vanaf 1 januari 2005 dividendgerechtigd zullen zijn.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud