Intervest Offices geeft 505.949 nieuwe aandelen uit

(tijd-nieuwslijn) - De beursgenoteerde vastgoedbevak Intervest Offices gaat 505.949 nieuwe aandelen, ter waarde van 3.355.702 euro, uitgeven om de fusie met 4 vastgoedvennootschappen te financieren. Daarmee verhoogt het bedrijf zijn kapitaal met 3,83 procent. Dat zegt gedelegeerd bestuurder Gert Cowe aan Tijd-Nieuwslijn. Hij voegde daaraan toe dat de vrijdag aangekondigde fusie een impact van 0,2 euro zal hebben op de operationele winst per aandeel.

De kapitaalverhoging moet op 5 januari 2005 goedgekeurd worden door een algemene vergadering. De nieuwe aandelen zullen dividendgerechtigd zijn vanaf 1 januari 2005.

Vrijdag na beurstijd kondigde Intervest Offices dat het zal fuseren met 4 vastgoedvennootschappen. Daarmee komen 4 nieuwe kantoorgebouwen, waarvan 3 op de Campus in Mechelen en 1 in Strombeek-Bever, in de portefeuille van de vastgoedbevak. Door de fusie krijgt Intervest Offices ongeveer 90% van de Campus in Mechelen in handen. 'Het is de bedoeling om die site op termijn volledig in handen te krijgen. Momenteel is er nog een toren in aanbouw en die zou in 2006 in de bevak moeten komen', aldus Cowe. 'In Strombeek-Bever gaat het om een zustergebouw van een gebouw dat al in onze portefeuille zit. De twee gebouwen vormen een complex, dat nu ook voor 100 procent eigendom is van Intervest.'

De gebouwen hebben een waarde (op 31 oktober) van 33,5 miljoen euro en moeten de huurinkomsten van de bevak op jaarbasis met 2,8 miljoen euro doen stijgen. De bezettingsgraad zal door de fusie met 1% verbeteren. 'Dat omdat de gebouwen zeer goed verhuurd zijn. Voor de delen die niet verhuurd zijn, is er een leegstandsgarantie. Dat betekent dat we daarvan gegarandeerde huurinkomsten hebben voor 1 jaar. De verwachte inkomstenbijdrage van 2,8 miljoen euro is dus een maximum', verklaart Cowe.

'Vanaf volgend jaar zullen we ten volle profiteren van de effecten van de fusie', aldus Cowe. De schaalvoordelen van de fusie moeten een licht positieve impact van 0,2 euro hebben op de operationele winst per aandeel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud