Investeerders EADS willen dat topman Forgeard opstapt

Enkele grootaandeelhouders zijn het er over eens dat Noël Forgeard, de co-voorzitter van EADS, het moederbedrijf van de Europese vliegtuigbouwer Airbus, moet opstappen. Dat blijkt dinsdag uit mediaberichten.

(foto belga)

(belga) - Forgeard kwam onder vuur te liggen nadat hij in maart voor 2,5 miljoen euro aandelen in Airbus verkocht, mogelijk omdat hij op de hoogte was van de vertragingen bij de productie van de A380. Forgeard zelf ontkent dat hij handelde met voorkennis.

Het eerste toestel van het nieuwe dubbeldeksvliegtuig A380 zou dit jaar nog in dienst worden genomen.

Het ontslag van Forgeard werd volgens de Financial Times besproken tijdens een ontmoeting van het Duitse DaimlerChrysler en de Franse mediagroep Lagardere met de Franse overheid, die eveneens een belangrijk deel van de aandelen bezit.

Volgens de krant werd er nog geen beslissing genomen met het oog op het al dan niet behouden van het Frans-Duitse bestuursmodel, waarbij een Franse en een Duitse topman samen het luchtvaartbedrijf EADS besturen. De Wall Street Journal Europe stelt dat die structuur naar alle waarschijnlijkheid gehandhaafd wordt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud