IPO Porthus twee keer overingetekend

De kapitaalverhoging van Porthus in het kader van de beursgang werd twee keer overingetekend. Dat meldt het Lierse technologiebedrijf in een persbericht.

(tijd) De aanvragen van Belgische en Europese institutionele investeerders en van particuliere beleggers bedroegen respectievelijk 3 keer en 1,5 keer het aantal dat oorspronkelijk voor deze categorieen van investeerders werd voorbehouden.

Het aanbod bestond uit maximaal 769.230 nieuwe aandelen met VVPR-strips. Daarvan werden er 536.872, of 70 procent, aan de particuliere beleggers toegewezen. Het saldo van 232.358 aandelen gaat naar de institutionelen.

Gezien de vraag van de institutionelen het voor hen voorbehouden aantal aanzienlijk overschrijdt, heeft lead manager KBC Securities beslist om alle 115.384 overtoewijzinigsaandeelen aan hen toe te kennen.

De inschrijving voor de beursintroductie van Porthus werd eergisteren vervroegd afgesloten. De Porthus-aandelen en -strips worden vanaf morgen, 27 oktober, verhandeld op Alternext Brussel.

Porthus, een leverancier van on demand IT-oplossingen, maakte eerder al bekend met zijn beursintroductie ongeveer 7,5 miljoen euro te willen ophalen. Alle nieuwe aandelen worden uitgegeven met een aparte VVPR-strip en genieten het recht op een verlaagde roerende voorheffing. De intekenprijs was voor alle partijen 9,75 euro per aandeel.

Na de kapitaalverhoging zullen 2.222.148 aandelen Porthus uitgegeven zijn. Op basis van volledige verwatering (2.420.367 aandelen) bedraagt de free float 36,5 procent.

De opgehaalde middelen wil Porthus gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling (40-45%), geografische expansie (40-45%) en de terugbetaling van schulden (10-20%).

foto Porthus

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud