Advertentie

Iris ziet brutomarge uitkomen boven 33 miljoen euro

(tijd-nieuwslijn) - De specialist in elektronisch documentbeheer Iris heeft in 2005 een brutomarge van meer dan 33 miljoen euro behaald, tegen 28,2 miljoen euro. De omzet zal boven de 70 miljoen euro uitkomen in 2005, tegen46,7 miljoen euro in 2004. Voor 2006 verwacht de groep opnieuw een jaar van groei.

De brutomarge, voor Iris de belangrijkse groei-indicator, heeft in 2005 een groei gekend van meer dan 17 procent. Met meer dan 70 miljoen euro boekt Iris een recordomzet. 'De groei is mede te danken aan de uitzonderlijke impact van hardware-leveringen met een erg lage marge. Zonder deze impact zou de omzet op ongeveer 60 miljoen euro uitgekomen zijn', meldt Iris in een persbericht.

Op winstvlak geeft Iris nog geen concrete indicaties, enkel dat de operationele marge, de nettowinst en de winst per aandeel 'een goede vooruitgang' hebben gekend.

De groei in 2005 was merkbaar in alle drie de divisies van Iris: software voor optische karakterherkenning, projecten voor documententbeheer en de realisatie van complexe IT-infrastructuren. In deze laatste afdeling heeft de integratie van Jeeves - vanaf 1 augustus 2005 - een belangrijke impact gehad.

'Iris heeft in 2005 onder meer nieuwe oplossingen gelanceerd voor de automatische behandeling van facturatie. Deze groei-initiatieven, samen met de lanceringen van nieuwe producten, moeten bijdragen aan de groei in 2006', reageert Pierre De Muelenaere, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van Iris, in het persbericht. Donderdag stelt de groep op een meeting met partners in Brussel enkele nieuwe producten voor.

Iris beperkte zijn vooruitzichten tot dusver tot een hogere brutomarge, nettowinst en een hoger bedrijfsresultaat. Ook het over 2005 uitgekeerde dividend zal hoger liggen dan een jaar eerder (0,35 euro bruto). In 2004 bedroeg de brutomarge 28,2 miljoen euro, de nettowinst 1,25 miljoen euro en de bedrijfswinst 3,3 miljoen euro. Iris maakt zijn definitieve resultaten over 2005 bekend op vrijdag 24 maart.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud