Advertentie

Jaaromzet Associated Weavers daalt met zes procent

(belga) - Associated Weavers International, de beursgenoteerde producent van getuft en geweven tapijt, heeft in 2003 een geconsolideerde omzet van 253 miljoen euro gerealiseerd. Dat is ongeveer zes procent lager dan in het vorige boekjaar. Toch verwacht de groep het boekjaar met een nettowinst te kunnen afsluiten.

De omzetdaling tijdens de eerste helft van 2003 zette zich ook nog door in het derde kwartaal. Vanaf het vierde kwartaal was een duidelijke heropleving merkbaar, met een omzet op nagenoeg hetzelfde niveau als dezelfde periode in 2002, aldus een communiqué dat de groep nabeurs verspreidde.

"Dankzij dat sterke vierde kwartaal verwachten wij het boekjaar 2003 met nettowinst te kunnen afsluiten", zegt Henri Van Dierdonck, gedelegeerd bestuurder van Associated Weavers International.

Associated Weavers is een van de grootste Europese producenten van getuft en geweven tapijt. De groep telt wereldwijd 1.241 medewerkers verspreid over vijf productievestigingen en zes verkoopkantoren. In 2002 realiseerde de groep een omzet van 270,3 miljoen euro en een nettowinst van 4,7 miljoen euro. De aandelen staan genoteerd op Euronext Brussel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud