Joekos moet 6,7 miljard dollar op tafel leggen voor woensdagavond

(belga) - Het Russische olieconcern Joekos moet voor woensdagavond 193,8 miljard roebel of 6,7 miljard dollar aan achterstallige belastingschuld uit 2002 terugbetalen. Dat zegt Alexander Chadrine, de woordvoerder van het bedrijf. De fiscale herstelmaatregel werd dinsdag aan Joekos bevestigd.

De fiscus heeft geen rekening gehouden met de bezwaren van Joekos. Het bedrijf heeft een protestbrief verzonden op 12 november, maar ontving op 16 november reeds een bevestiging van de terug te betalen som, zo benadrukte Chadrine, geciteerd door het persagentschap Itar-tass.

'Het is een nieuwe manier om de verkoop van Joeganskneftegaz, het voornaamste dochterbedrijf van de groep, te forceren', zei een andere woordvoerder van het bedrijf, Hugo Erikksen, aan het Franse persagentschap AFP. Zo geeft hij impliciet dat het betalen van dergelijke som onmogelijk is.

De totale schuld van Joekos en dochterbedrijven aan de fiscus bedraagt bijna 18,4 miljard dollar, uit de periode 2000-2002, aldus de financieel directeur van de groep, Bruce Misamore, dinsdag.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud