Joekos verkoopt belangrijkste dochterbedrijf

(tijd-nieuwslijn) - Het Russische olieconcern Joekos zal zijn belangrijkste productiedochter Joeganskneftegaz verkopen via een proces van openbare veiling, dat wordt afgesloten op 19 december. De vraagprijs is 8,65 miljard dollar (6,627 miljard euro). Dat blijkt uit een mededeling van de Russische overheid op de website van het Russische staatsblad.

De verkoop betreft een meerderheidsbelang van 76,79 procent in Joeganskneftegaz. De biedingen zijn open vanaf vrijdag 19 november tot en met 18 december. Op 19 december gebeurt de toewijzing. De verkoop gebeurt in een geheel. Ook buitenlandse bedrijven mogen een bod uitbrengen.

De verkoop van Joeganskneftegaz is het voorlopig laatste stadium van het dispuut tussen de Russische staat en Joekos. Dat leidde onder meer tot de arrestatie van Joekos-topman Mikhail Khodorkovsky. De Russische staat eist voor meer dan 14 miljard dollar achterstallige belastingen en boetes van Joekos. De vraagprijs van 8,65 miljard dollar waardeert heel Yuganskneftegaz op 11,3 miljard dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud