Johnson & Johnson boekt 9% hogere kwartaalwinst

Het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson (J&J) heeft in het tweede kwartaal van 2006 een 9 procent hogere nettowinst behaald van 2,82 miljard dollar. In dezelfde periode een jaar eerder behaalde het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica een winst van 2,59 miljard dollar.

(tijd) Per aandeel steeg de winst van 0,86 tot 0,95 dollar. Exclusief eenmalige elementen bedroeg de winst per aandeel in het tweede kwartaal 0,98 dollar, terwijl analisten gemiddeld hadden gerekend op een winst per aandeel van 0,97 dollar. Het tweede kwartaal omvatte een nettokost van 87 miljoen dollar voor onderzoek en ontwikkeling in verband met de overname van Vascular Control Systems.

De omzet nam toe met 4,7 procent van 12,8 miljard tot 13,6 miljard dollar, meteen het derde kwartaal op rij dat de omzet met minder dan 5 procent toenam.

J&J, dat vorige maand de tak vrije geneesmiddelen van concurrent Pfizer overnam, is 's werelds grootste producent van medisch materiaal zoals veertjes om de slagaders open te houden (stents) en knieprotheses. Die medische onderdelen vertegenwoordigden vorig jaar 38 procent van de totale omzet, en vormen de snelst groeiende afdeling van de groep.

'Onze resultaten van het tweede kwartaal wijzen op een verbeterende prestatie, waarvan wij verwachten dat die zich de rest van het jaar zal verderzetten', zegt William Weldon, de bestuurs- en directievoorzitter van J&J.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud