Johnson & Johnson brengt verlaagd bod uit op Guidant

(tijd-nieuwslijn) - Johnson & Johnson heeft een verlaagd bod uitgebracht op Guidant. Dat hebben beide Amerikaanse bedrijven dinsdag bekendgemaakt in een persbericht. Het nieuwe bod komt neer op 63,08 dollar per aandeel of 21,5 miljard dollar, terwijl het vorige bod 76 dollar per aandeel of 25,4 miljard dollar bedroeg.

Het nieuwe bod betekent volgens beide bedrijven 33,25 dollar in contanten en 0,493 aandeel Johnson & Johnson. De bestuurders van beide bedrijven hebben het nieuwe bod goedgekeurd. De aandeelhouders van beide bedrijven moeten zich nog over het bod uitspreken. Op basis daarvan verwacht Johnson & Johnson de overname in het eerste kwartaal van 2006 af te kunnen ronden.

Johnson & Johnson had het eerste bod ingetrokken door onder meer weerstand van de mededingingsautoriteiten, maar vooral door problemen van Guidant met zijn defibrillatoren. Guidant moest in juni 109.000 van deze apparaten terugroepen, wegens ontwerpfouten.

Begin deze maand gaf de Federal Trade Commission het groene licht voor de voor Johnson & Johnson grootste overname uit haar geschiedenis. Guidant liet Johnson & Johnson weten naar de rechter te zullen stappen als het oude bod niet zou worden doorgezet. Beide partijen zeggen dinsdag nu tot een compromis te zijn gekomen.

De Openbaar Aanklager van New York Eliot Spitzer liet eerder weten Guidant voor de rechter te willen slepen wegens nalatigheid bij het informeren van artsen over de ontwerpfout in een van de modellen. Johnson & Johnson liet destijds al weten dat dergelijke procedures en verlies van marktaandeel een negatief effect hebben gehad op Guidant.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud