Julien De Wilde en Bert De Graeve naar Bekaert

(tijd-nieuwslijn) - Julien De Wilde, tot voor kort Executive Vice-President van Alcatel in Parijs, wordt de nieuwe Chief Executive Officer van Bekaert. Bert De Graeve (foto: Belga), gedelegeerd bestuurder van de VRT, wordt benoemd tot Chief Financial and Administration Officer, met verantwoordelijkheid over alle stafdiensten.

Na 16 jaar actief te zijn geweest bij Bekaert, waarvan de laatste 8 jaar als Chief Executive 0fficer, heeft Raf Decaluwé besloten een andere wending te geven aan zijn carrière. Hij zal vervangen worden door Julien De Wilde. Bert De Graeve zal het directieteam komen versterken.

Raf Decaluwé blijft lid van de Raad van Bestuur van Bekaert en zal, als persoonlijke raadgever van de Voorzitter, de vernieuwing van de Groep blijven ondersteunen.

Paul Buysse, voorzitter van Bekaert, zegt over de nieuwe benoemingen dat ze een duidelijk signaal zijn dat de winstgevende groei voor Bekaert een topprioriteit is en tevens één van de belangrijkste waarborgen voor de verdere creatie van aandeelhouderswaarde.

De strategische heroriëntering en vernieuwing van de Bekaert Groep wordt voortgezet. Deze hebben zich toegespitst op Bekaert Advanced Materials en op de acquisitie van UniSolar en Bekaert Specialty Film, stipt Buysse aan.

De koers van Bekaert reageerde woensdag nauwelijks op het nieuws. Bij het slot stond het aandeel 0,4% hoger op EUR 49,87. Het volume bedroeg 20.851 stuks, wat niet echt veel is. Gemiddeld haalt Bekaert een dagvolume van 29.400 stuks.

Dinsdag steeg het aandeel met 3,3% bij een volume van 19.621 stuks.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud