Kapitaalverhoging Fardis pas tegen eind dit jaar

(tijd-nieuwslijn) - Het foliënbedrijf uit Beerse Fardis wil zijn balansstructuur tegen eind dit jaar verstevigen. "Dat zal gebeuren via een kapitaalverhoging of via een achtergestelde lening", zegt gedelegeerd bestuurder Frank Vercalsteren aan Tijd-Nieuwslijn.

Eerder kondigde het foliënbedrijf aan dat het deze zomer zijn kapitaal zou verhogen. Over de grootte van de kapitaalverhoging wilde de gedelegeerd bestuurder niets kwijt. Eerder zei voorzitter Bernard Peelman dat het eigen vermogen het best 20 procent van het balanstotaal zou uitmaken. Nu bedraagt het eigen vermogen, de achtergestelde converteerbare obligatielening inbegrepen, EUR 11,5 miljoen op een balanstotaal van zo'n EUR 100 miljoen. Dat zou betekenen dat Fardis een kapitaalverhoging van meer dan EUR 8 miljoen nastreeft.

Vercalsteren bevestigde de verwachtingen voor 2002 om een groei van de bedrijfskasstroom van 15 tot 25% te realiseren. Ook is het de bedoeling om een opnieuw courante winst te boeken.

"De zaken lopen zoals verwacht", zegt Vercalsteren. In het tweede kwartaal leed ons bedrijf onder de stijgende grondstofprijzen. Maar die stijging zullen we kunnen verrekenen in de prijzen van onze producten", benadrukt hij.

PB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud