Advertentie

KBC Bank krijgt twee bijkomende vergunningen in China

(tijd-nieuwslijn) - KBC Bank heeft van de China Banking and Regulations Commission twee nieuwe vergunningen gekregen waardoor KBC haar bancaire dienstverlening verder uit kan breiden in China. Dat meldt de groep in een persbericht.

Het KBC-kantoor in Shanghai mag vanaf nu afgeleide wissel- en renteproducten verkopen aan bedrijven en financiële instellingen in China. Dankzij de tweede vergunning mag dit kantoor vanaf nu bancaire producten in alle munten verkopen, inclusief in de renminbi (RMB), de lokale munt, aan lokale Chinese ondernemingen.

KBC startte haar activiteiten in China in 1995 en beschikt momenteel over drie volwaardige kantoren in Shanghai, Shenzen (in de provincie Guandong) en Nanjing (in de provincie Jiangsu).

In 2002 en 2003 verkregen de KBC-kantoren in Shanghai en Shenzen, naast een vergunning om bankproducten in vreemde munten aan te bieden, ook een vergunning om producten in de renminbi aan te bieden aan Foreign Invested Enterprises (FIE). Dankzij de nieuwe vergunning kunnen ze die diensten nu ook verlenen aan lokale ondernemingen.

'Als gevolg van de verplichtingen van China tegenover de Wereldhandelsorganisatie kunnen momenteel alleen bedrijven die gevestigd zijn in dertien steden (Shanghai, Guangzhou, Shenzen, Nanjing, enzovoort) de vergunning om bankproducten aan te bieden in de lokale munt (RMB) krijgen. In december 2004 worden drie nieuwe steden (inclusief Beijing) toegevoegd aan de lijst. In december 2005 nog vier en in december 2006 ten slotte zullen alle geografische beperkingen worden opgeheven en zal KBC diensten in RMB in heel China kunnen aanbieden. Vandaag kan KBC al diensten in vreemde munten verlenen aan bedrijven (FIE en lokale Chinese ondernemingen) die over China verspreid zijn', meldt de bank in haar persbericht.

Tot op heden hebben volgens KBC Bank ongeveer 50 kantoren een vergunning verkregen om diensten te verlenen aan lokale Chinese ondernemingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud