Advertentie

KBC Bank werkt samen met Chinese exportverzekeraar

(belga) - KBC Bank heeft begin deze maand een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Sinosure, een Chinese verzekeraar in overheidshanden die gespecialiseerd is in de verzekering van exportfinanciering. Samen zullen ze lokale en buitenlandse klanten in China 'een snelle en gestructureerde service' kunnen bieden voor het dekken van risico's bij de uitvoer van goederen of diensten.

De samenwerking voorziet in informatie-uitwisseling, gezamenlijke productontwikkeling en uitwisseling van zakelijke contacten om de activiteiten van elke partij bekend te maken bij elkaars cliënten. Voor Sinosure is het de eerste samenwerking met een bank uit de Benelux.

Sinosure is gevestigd in Peking en heeft een netwerk opgebouwd van 12 kantoren en 7 administratiekantoren in China en 1 administratiekantoor in Londen. Het heeft van de Chinese overheid de opdracht gekregen om de export te promoten en de verzekering van de Chinese exportfinanciering te standaardiseren. Sinosure heeft de laatste drie jaar exporttransacties verzekerd voor een bedrag van meer dan 20 miljard dollar.

'Met dit akkoord zal KBC zijn producten- en dienstenaanbod in China verder kunnen uitbreiden,' zegt gedelegeerd bestuurder Jan Vanhevel van KBC Groep.

KBC is sinds 1995 actief in China en beschikt over drie volwaardige kantoren in Sjanghai, Shenzen en Nanjing.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud