KBC Biotech boekt 2,4 miljoen euro verlies

De privak KBC Biotech heeft in het tweede kwartaal van 2006 een nettoverlies geleden van 2,4 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 2,5 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2005.

(tijd) Dat deelde KBC Biotech donderdag mee in een persbericht.

Over de eerste zes maanden van 2006 leed KBC Biotech een nettoverlies van EUR 1,4 miljoen tegenover een nettowinst van EUR 1,3 miljoen in de eerste helft van 2005. Eind juni bedroeg de netto-inventariswaarde EUR 9 per aandeel.

Volgens de privak resulteerden de zwakke beursprestaties en de depreciatie van de dollar/euro wisselkoers in een gevoelige waardevermindering van de portefeuille met beursgenoteerd papier. Hierdoor was het resultaat negatief. De schade werd nog beperkt door het afbouwen van deze portefeuille.

Door de gunstige operationele ontwikkelingen bij het Amerikaanse Metabolex werd een positieve waarde-aanpassing van EUR 0,6 miljoen doorgevoerd.

Tijdens het tweede kwartaal werden er geen nieuwe investeringen afgerond. Wel werden er vier nieuwe investeringsdossiers goedgekeurd.

KBC Biotech verwacht niet meteen verbetering in de sector. 'De biotechsector vereist een optimaal macro-economisch klimaat en wat tolerantie voor risico. Dat ontbreekt momenteel volledig', zegt de privak in het persbericht. In de zomermaanden wordt er in de sector sowieso minder activiteit opgemeten.

De privak wijst er wel op dat er in de verschillende dossiers in het komende kwartaal wel het een en ander valt te verwachten. Verschillende biotechdossiers verwachten uitspraken van de bevoegde instanties over nieuwe producten. 'Alles is aanwezig voor een goede prestatie van de sector, maar we moeten daarvoor wellicht het vierde kwartaal afwachten', aldus de privak.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud