KBC en DZ Bank partners in Europees betalingsverkeer

(tijd-nieuwslijn) - De financiëledienstengroep KBC en DZ Bank hebben, via hun respectievelijke dochtermaatschappijen, een strategisch partnerschap gesloten waarbij voor de eerste maal grensoverschrijdende dienstverlening wordt aangeboden op het vlak van verwerking van betalingstransacties in Europa.

De twee bedrijven verwerven een belang in elkaars dochterbedrijven en zullen zetelen in de raad van bestuur van deze dochter. Dat melden de twee bedrijven in een persbericht.

Rond de jaarwisseling zal Fin-Force internationale betalingstransacties verwerken (exclusief intra-Europese euro-betalingen) voor Transaktionsinstitut fur Zahlungsverkehrsdienstleistungen AG. Begin 2006 zal Transaktionsinstitut op haar beurt de intra-Europese betalingen (in euro) van Fin-Force verwerken.

KBC Bank en DZ Bank hebben ook de intentie om op lange termijn samen te werken door wederzijdse belangen te verwerven in hun respectievelijke dochtermaatschappijen Fin Force en Transaktionsinstitut. DZ Bank zal een aandeel van 10% verwerven in Fin Force en zal zetelen in de Raad van Bestuur. KBC zal een aandeel van 5% verwerven in Transaktionsinstitut en eveneens zetelen in de Raad van Bestuur.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud