Kelly Services boekt winstdaling van 15 procent

Kelly Services, het op vier na grootste uitzendconcern ter wereld, heeft in het derde kwartaal van 2007 een nettowinst behaald van USD 15,1 miljoen, een daling van 15% ten opzichte van USD 17,8 miljoen een jaar eerder.

(betten) - Dat heeft het Amerikaanse uitzendbedrijf dinsdag bekendgemaakt.

De winst uit voortgezette activiteiten daalde van USD 16,4 miljoen tot USD 14,7 miljoen, terwijl de winst per aandeel uit voortgezette activiteiten terugliep van USD 0,45 naar USD 0,40. Analisten geraadpleegd door Bloomberg gingen gemiddeld uit van een winst per aandeel van USD 0,42.

De operationele winst daalde in de afgelopen driemaandsperiode van USD 23 miljoen naar USD 20,8 miljoen. In de resultaten over het derde kwartaal zijn kosten opgenomen van USD 2,5 miljoen in verband met een herstructurering van de Amerikaanse commerciele activiteiten en de onderdelen in het Verenigd Koninkrijk.

De omzet in het derde kwartaal steeg met 2% naar USD 1,425 miljard. Bestuursvoorzitter Carl T. Camden stelt naar aanleiding van de cijfers: 'Ondanks de blijvend zwakke marktomstandigheden in de VS, zijn we tevreden dat we solide winstgevende resultaten hebben behaald.'

Voor het vierde kwartaal verwacht Kelly een winst per aandeel in de bandbreedte van USD 0,46 tot 0,51 per aandeel vergeleken met USD 0,56 in het vierde kwartaal van 2006. Vorig jaar in het vierde kwartaal profiteerde het concern van een 'uitzonderlijk lage belastingdruk', aldus Kelly. In de guidance zijn de geplande herstructureringskosten in de Amerikaanse activiteiten niet opgenomen.

Voor geheel 2007 wordt een winst per aandeel verwacht van USD 1,61-1,66 vergeleken met USD 1,56 in 2006. Dit is exclusief de opbrengst uit de verkoop van de 'Home Care'-activiteiten en ook de herstructureringskosten zijn hier uitgelaten.

Vlak voor de publicatie van de cijfers maakt Kelly Services de overname bekend van het Duitse uitzendbedrijf Access AG. Het bedrijf heeft een omzet van ongeveer USD 15 miljoen en met deze overname breidt Kelly Services haar positie in Duitsland uit.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud