Keyware zoekt koper voor veiligheidsafdeling

De raad van bestuur van de technologiegroep Keyware wil voortaan uitsluitend focussen op de afdeling betaalterminals en zoekt bijgevolg een koper voor de veiligheidsdivisie. Dat zei gedelegeerd bestuurder Stephane Vandervelde op de algemene vergadering van Keyware.

(tijd) De veiligheidsafdeling maakte vorig jaar op een omzet van 4,45 miljoen euro 883.000 euro verlies. De afdeling betaalterminals maakte daarentegen 672.000 euro winst op een omzet van 5,28 miljoen euro.

Keyware hoopt de verkoop van de veiligheidsafdeling in de zomer van 2006 af te ronden. Veel details wou Vandervelde nog niet kwijt. 'We voeren op dit ogenblik onderhandelingen met enkele potentiële kopers. De verkoop zal hoe dan ook in cash gebeuren en de koper zal ook 1,8 miljoen euro schulden overnemen', stelde de gedelegeerd bestuurder.

Met de focus op betaalterminals zegt Vandervelde te willen inspelen op de 'enorme evolutie van de markt'. Vanaf 1 januari 2008 wordt Bancontact/Mister Cash vervangen door Maestro en wordt de Belgische markt opengegooid. 'Van de 150.000 betaalterminals in België zijn er nu 140.000 in handen van Banksys en 10.000 in handen van Keyware', zegt Vandervelde. 'Wij willen ons marktaandeel verhogen. Bovendien zien we de markt, als die eenmaal vrijgemaakt is, stijgen tot potentieel 250.000 terminals.'

Keyware sluit overnames niet uit om de afdeling betaalterminals te versterken. Over een oorlogskas beschikt het bedrijf, gelet op de verliezen van de voorbije jaren, niet. Zoals reeds eerder bekendgemaakt beslist een buitengewone algemene vergadering op 14 juni over de uitgifte van een converteerbare obligatie, via een private plaatsing. Daarbij wil Keyware 8 miljoen euro ophalen. De obligaties kunnen bovendien voor 200 procent in nieuwe aandelen worden omgezet, wat bijgevolg 16 miljoen euro extra middelen kan opleveren.

Op euronext Brussel sloot Keyware 0,01 euro of 5,9 procent hoger op 0,18 euro. Een reverse split, waarbij 10 bestaande aandelen bijvoorbeeld in één nieuw worden omgezet, is volgens Vandervelde dit jaar zeker niet meer aan de orde. 'Op het ogenblik ligt geen enkel plan op tafel. We zullen een reverse split alleen maar doen als één van de grootaandeelhouders dat zou wensen.' 'Zo'n split is een erg complexe aangelegenheid', vult voorzitter Guido Van der Schueren aan. 'Er zouden een tijdlang twee soorten aandelen Keyware moeten noteren, aangezien niet alle aandeelhouders veelvouden van tien aandelen in portefeuille hebben.'

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud