'Kijker beslist mee over toekomst VRT'

(belga) - Vlaams minister van Media, Geert Bourgeois, gaat een publieke enquête houden over de programma's, de rol en de opdracht van de VRT. Dat blijkt uit zijn beleidsnota die hij aan het Vlaams parlement bezorgde. De kijkers en luisteraars gaan mee beslissen over de toekomst van de openbare omroep. Dat schrijven VUM-kranten dinsdag.

Bourgeois diende maandag zijn beleidsnota in bij het Vlaams Parlement. Het meest in het oog springende punt is de bevraging bij het publiek. Die gaat Bourgeois als basis gebruiken voor een parlementair debat over de toekomst van de VRT. Er staan de openbare omroep nog meer ingrijpende vernieuwingen te wachten. De VRT krijgt meer toezicht. De regering wil duidelijk weten waaraan de jaarlijkse dotatie, uit belastinggeld, wordt besteed.

Vanaf 2007 moet de VRT zich ook houden aan een vooraf bepaald maximumbedrag aan reclame-inkomsten. De mogelijkheid om teveel verdiende centen terug te storten wordt afgeschaft en de programma's mogen niet meer gesponsord worden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud