Kinepolis: aantal bezoekers stijgt 4,1% in negen maanden

(tijd-nieuwslijn) - Over de eerste negen maanden van dit jaar kreeg de Belgische bioscoopgroep Kinepolis 19,25 miljoen bezoekers over de vloer. Dat is een groei met 4,1% op jaarbasis. Een jaar eerder waren er 18,49 miljoen bezoekers.

In het derde kwartaal werden er 6,19 miljoen bezoekers geteld. Eind september zei Kinepolis dat het voor dit jaar mikt op 28 miljoen bezoekers. De groep moet dus nog 8,75 miljoen mensen in het vierde kwartaal naar de film lokken. Vorig jaar waren er 7,5 miljoen bezoekers in het vierde kwartaal. Gedelegeerd bestuurder Florent Gijbels zei in september tegen Tijd-Nieuwslijn dat hij veel van het laatste kwartaal verwacht, onder impuls van de tweede Harry Potter-film, het tweede deel van The Lord of the Rings en de nieuwe James Bond-film.

De stijging van het bezoekersaantal over de eerste negen maanden is in hoofdzaak te danken aan de drie nieuwste complexen van de groep in Italie, Spanje en Polen. In België daalde het aantal bezoekers over de eerste negen maanden met 5,2%. De rest van de Belgische markt zag volgens Kinepolis de bezoekers met 5,45% teruglopen. Het goede weer tijdens de paasvakantie is een van de boosdoeners. Bovendien bleven een aantal blockbusters, zoals Star Wars en Spiderman, onder de verwachtingen en werd de release van een aantal films uitgesteld.

Kinepolis had evenwel ook last van de concurrentie. Concurrerende groepen openden drie nieuwe complexen in Belgie: UGC in Louvain-la-Neuve, Maurice Vanschel in Namen en Leon Senden in Eisden. In Franrijk was er een gelijkaardige evolutie: Kinepolis kreeg 5,9% minder bezoekers, de concurrenten 6,2% minder.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud