Kinepolis brengt digitale cinema in alle Belgische zalen

Kinepolis digitaliseert al zijn zalen in België tegen eind 2007. Hierbij levert Barco 130 projectoren. Dit werd donderdag bekendgemaakt bij de officiele opening van Kinepolis Brugge.

(foto belga)

(tijd) Kinepolis gaat voor de digitalisering van zijn zalen in zee met Technicolor Digital Cinema, een afdeling van Thomson. Technicolor zal de Barco 2K-projectoren installeren in de 130 Belgische bioscoopzalen van de groep. Ongeveer de helft hiervan, waaronder het gloednieuwe complex in Brugge, wordt tegen begin 2007 met digitale cinemasystemen uitgerust. De rest van de zalen moet volgen tegen eind 2007.

Kinepolis is naar eigen zeggen het eerste Europees bedrijf dat een dergelijk akkoord sluit. Nog volgens Kinepolis heeft het bedrijf wereldwijd het hoogste aantal digitale zalen in eigen beheer. Op dit moment zijn 21 Kinepolis-zalen uitgerust met digitale cinema, waarvan 13 in België.

Digitale cinema levert betere klank en beeld. Daarnaast is de duurzaamheid van een digitale kopie van een film veel langer. Door de digitale projectie ontstaat immers geen slijtage.

Volgens Kinepolis is de weg vrijgemaakt om naast films nu ook evenementen, televisiereeksen, live-concerten, -sportwedstrijden of bedrijfspresentaties in digitale kwaliteit aan te bieden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud