Advertentie

Kinepolis investeert in 10 digitale projectoren

(tijd-nieuwslijn) - De bioscoopgroep Kinepolis investeert, samen met een aantal partners, in 10 digitale projectoren van Barco en 10 servers van EVS. Alle betrokken partijen, samen met het reclameregiebedrijf Screenvision en de contentleverancier Alfacam, financieren het project.

Kinepolis had al eerder aangekondigd dat het in zee ging met Studio100, Alfacam, EVS en Barco om enkele zalen uit te rusten met digitale projectoren. Nu geeft de bioscoopgroep meer concrete details. Kinepolis zal in totaal 10 zalen met projectoren uitrusten. Kinepolis koopt 10 DLP-projectoren van Barco en 10 serverplatformen van EVS. Kinepolis had reeds 2 Barco-projectoren maar die worden nu vervangen.

"We wilden niet wachten tot de filmindustrie een business-model heeft gevonden voor de financiering van digitale projectoren. In afspraak met een aantal partijen wilden we aantonen dat we nu al zalen kunnen uitrusten met projectoren", zegt Jan Staelens, financieel directeur bij Kinepolis. Over de financiering wou hij geen details geven maar "alle partijen hebben hun bijdrage geleverd". De kinderfilms Plop en de Toverstaf (Studio 100) en de Disney-prent Finding Nemo zullen de eerste digitale releases zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud