Kinepolis ontvangt 6 procent minder bezoekers

Foto LVA ©Lieven Van Assche

De bioscoopgroep Kinepolis heeft in het derde kwartaal 5,4 miljoen bezoekers over de vloer gekregen. Dat is 6 procent minder dan in dezelfde periode in 2007, maar wel 30 procent meer dan in de periode van april tot juni.

(tijd) - Het bedrijf zelf onthaalt de cijfers als 'positief', onder meer wegens het 'goede cinemaweer' tijdens de vakantiemaanden, en wijst op het zeer sterk derde kwartaal van vorig jaar met titels als 'Harry Potter and the Order of the Phoenix', 'Ratatouille' en 'The Simpsons Movie'.

De afgelopen drie maanden waren 'Hancock', 'Kung Fu Panda', 'The Dark Knight', 'Wall-e' en 'Chronicles of Narnia: Prince Caspian' de voornaamste titels.

De bezoekerscijfers liggen hoger dan de voorspelling van ING-analist Filip De Pauw. Hij had een afname van 10 procent verwacht wegens de verminderde koopkracht en het zwakke filmaanbod. De ticketverkoop is goed voor ongeveer 60 procent van de omzet van de groep.

Tussen januari en september ontving Kinepolis al 15,8 miljoen bezoekers. Dat is 3,8 procent minder dan in 2007. Voor het vierde kwartaal rekent de groep op potentiële toppers als 'Madagascar 2', 'James Bond: Quantum of Solace' en 'Loft'.

RV

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud