Kinepolis ontvangt meer bezoekers dan verwacht

Kinepolis ontving in het derde kwartaal 5,8 miljoen filmliefhebbers in zijn zalen. Dat is 8,5 procent meer dan een jaar eerder. Vooral Pirates of the Carribean en Cars sprongen eruit als kaskrakers.

(tijd) De groei is groter dan verwacht. Analisten rekenden op ongeveer 7 procent groei.

De omzet steeg onder andere door de opening van nieuwe complexen in Brugge en Nancy. Op vergelijkbare basis steeg het bezoekersaantaal met 6,6 procent. Kinepolis kondigde eerder al aan dat er in de zomervakantie een groei was van 5,2 procent. Juli was opvallend zwak door de uitzonderlijke weersomstandigheden maar dat werd ruim gecompenseerd in augustus. 'September was een matig goede maand', aldus woordvoerder Myriam Dassonville.

In Belgie scoorde de K3-film goed. Het hypermoderne complex in Brugge overtreft alle verwachtingen. Kinepolis rekende op 400.000 a 450.000 bezoekers op jaarbasis maar drie maanden na de opening staat de teller al op 170.000. In Frankrijk en Spanje, na Belgie de twee belangrijkste regio's voor de groep, zorgden een aantal lokale topfilms voor sterek groeicijfers.

Het vierde kwartaal lijkt uitdagend voor Kinepolis. Analisten verwachten dat de ticketverkoop zal dalen in vergelijking met vorig jaar door het ontbreken van echte kaskrakers zoals Harry Potter en King Kong. 'Vorig jaar kenden we inderdaad een zeer sterk eindejaar', erkent Dassonville. 'Maar ook nu hebben een aantal mooie films in petto'. In Vlaanderen moet Windkracht 10 en Piet Piraat potten breken terwijl de James Bond-film Casino Royale en de animatiefilm Flushed Away internationaal als grote hit getipt worden.

De ticketverkoop neemt ongeveer 60 procent van de omzet van bioscoopgroep voor zijn rekening. De rest komt uit consumpties en opbrengsten uit evenementen, seminaries en dergelijke meer. Kinepolis bevestigt tevens zijn winstverwachtingen voor het volledige jaar. Het rekent op 13 miljoen euro nettowinst.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud