Kinepolis verkocht 0,8 procent minder tickets

beeld van een scène in Loft, één van de kaskrakers van 2008 ©-

Kinepolis kreeg vorig jaar 21,9 miljoen bezoekers over de vloer, 0,8 procent minder dan het jaar voordien. Kinepolis maakte in de laatste maanden van 2008 een inhaalbeweging onder andere dankzij Loft.

(tijd) - KBC Securities mikte op 21,5 miljoen tickets. In het laatste kwartaal werd nog een serieuse inhaalbeweging gemaakt dankzij de Vlaamse film 'Loft'. In België, goed voor bijna de helft van de ticketverkoop, kwamen 2,6 procent minder bezoekers opdagen.

De ticketverkoop tekent voor zo'n 60 procent van de groepsomzet.

De laatste maanden heeft Kinepolis dankzij de blockbusters 'Quantum of Solace', 'Madagascar 2', 'Loft' en de Mesrine-diptiek die enkel in Frankrijk liep, een serieuse inhaalbeweging gemaakt. In het vierde kwartaal steeg het aantal bezoekers met 8,3 procent  Aan het einde van het derde kwartaal zag het er nochtans veel minder rooskleurig uit. Toen klokte Kinepolis af op 15,8 miljoen bezoekers, 3,8 procent minder dan in 2007.

Stormloop van Les Ch'tis en Loft

De Franse kaskraker 'Bienvenue chez les Ch’tis' zorgde voor een super eerste kwartaal (meer dan 1 miljoen bezoekers) en ook 'Astérix aux Jeux Olympiques' zorgde in Frankrijk voor een enorme toeloop. In België braken vooral de Vlaamse producties ‘Loft’ en ‘Aanrijding in Moscou’ records.

De 11 Belgische Kinepolis-bioscopen lokten vorig jaar 9,65 miljoen bezoekers, 2,6 procent minder dan in 2007. Dat is bijna 46 procent van het totaal aantal bisocoopbezoekers in België. Vorig jaar kregen alle Belgische bioscopen iets meer dan 21,2 miljoen bezoekers over de vloer.

Het jaar werd gered door de Franse markt waar de zeven Kinepolis-complexen 6,9 miljoen bezoekers boekten, 6,8 procent meer dan in 2007. De stijging is conform de Franse markt en is te danken aan de vele Franse producties. De drie complexen in Spanje waren goed voor 5 miljoen bezoekers. De daling met 6,5 procent is, aldus Kinepolis, eveneens conform de markt.

Kinepolis maakt pas in februari omzet en winstcijfers bekend.

Blockbusters in 2009

Vooruitzichten voor 2009 wil Kinepolis niet geven. Veel wordt verwacht van de nieuwe 'Harry Potter 'en de 3D-films 'Bolt, ‘Ice Age 3’, ‘Avatar’ en ‘Up’. Kinepolis wil dit jaar meer muziek- en sportevenementen organiseren en meer tv-series en documentaires geven.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud