Kinepolis vreest warm weer niet

De bioscoopgroep Kinepolis verwacht dat het negatieve effect van het warme weer op het bezoekersaantal in Belgie slechts 'kortstondig en zeer beperkt' zal zijn.

(tijd) Dat zegt woordvoerster Myriam Dassonville. De groep kijkt met veel vertrouwen uit naar een nieuwe lading topfilms en past de vooruitzichten voor dit jaar dan ook niet aan.

'De kwaliteit van de aangeboden films is voor de bezoekersaantallen belangrijker dan het weer', ontkracht Dassonville de verwachting dat mooi weer mensen tegenhoudt om in een donkere filmzaal te zitten. Volgens Kinepolis is er slechts een tijdelijk effect van het warme weer. 'We zien dat bij het begin van een periode mooi weer de bezoekersaantallen wat zakken, maar ook al houdt de hitte aan, de mensen komen terug.' Volgens de woordvoerster is het effect al bij al klein. 'Het is slechts een beperkte daling van het bezoekersaantal. Bovendien kan ik me voorstellen dat er tijdens de zomermaanden bijvoorbeeld meer ijsjes gekocht worden.'

Kinepolis maakt een onderscheid tussen de Belgische bezoekersaantallen en die in de zuiderse landen. 'In Spanje bijvoorbeeld zijn de mensen gewoon om met de hitte om te gaan. Tijdens de zomermaanden komen zij juist naar de cinema om er de koelte op te zoeken', merkt de Kinepolis-woordvoerster op.

De cinemagroep wijst op het sterke kwalitatieve aanbod aan films deze zomer. Op dit moment spelen films als Superman Returns en Cars in de zalen, de volgende weken verschijnt een nieuwe K3-film en de tweede Pirates of the Caribbean. Vooral van deze laatste film verwacht Kinepolis veel nadat de prent in de VS tijdens het openingsweekend een echte kaskraker bleek.

De nieuwe Kinepolis-vestiging in Brugge is volgens Dassonville 'ongelooflijk goed gestart'. Kinepolis opent tijdens de zomermaanden vier openluchtzalen in Granada. Volgens Dassonville draaien de zaken heel goed. Als voorproefje op het bouwproject in Oostende, voorziet Kinepolis in augustus van dit jaar een 'drive-in' openluchtbioscoop op de toekomstige site van Kinepolis Oostende.

Gezien de beperkte impact van het zomerweer op de bezoekerscijfers blijft Kinepolis bij zijn jaarvooruitzichten, met name een stijging van de nettowinst met meer dan 50 procent op jaarbasis.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud