Kinepolis zet vierde kwartaal sterk in

Daniel Craig in 'Quantum of Solace', de jongste Bond-film

De bioscoopgroep Kinepolis heeft het vierde kwartaal goed ingezet dankzij sterke bezoekcijfers voor de nieuwste James Bond en Loft. Dat blijkt uit de trading update van de groep over de periode tot en met 11 november.

(tijd) - Kinepolis heeft tot en met 11 november bijna 18,6 miljoen filmliefhebbers ontvangen. Dat is 1,6 procent minder dan over dezelfde periode in 2007.

Na aftrek van de bezoekcijfers over de eerste drie kwartalen blijkt dat de bioscoopgroep het vierde kwartaal sterk is begonnen. Kinepolis ontving op een kleine anderhalve maand al 2,74 miljoen bezoekers. Dat is 13 procent meer dan over dezelfde periode in 2007. De goede cijfers zijn te danken aan het succes van de nieuwste James Bond en Loft.

Kinepolis-woordvoerster Myriam Dassonville spreekt van een inhaalbeweging tegenover de vorige kwartalen. 'De laatste weken waren heel goed.' Kinepolis zag het aantal bezoekers, na een sterk eerste kwartaal (+11,2%), in de twee daaropvolgende kwartalen met 18,2 en 5,9 procent krimpen tegenover 2007.

Outlook

Het beursgenoteerde bedrijf handhaaft niettemin zijn verwachting dat het niet zeker is dat dit jaar het bezoekcijfer van 2007 zal worden geëvenaard. Kinepolis steekt de schuld op de conjunctuurverzwakking en het uitstel van de nieuwste Harry Potter naar 2009.

Kinepolis meldt nog dat de handelshuurinkomsten dit jaar al met 6 procent stegen. 'De uitbouw en verzelfstandiging van de vastgoeddivisie, die zich ontfermt over de optimalisatie van de bestaande vastgoedportefeuille, verloopt volgens plan', luidt het in het communiqué.

Concurrent UGC en de bioscoopfederatie FCB tekenden beroep aan tegen de recente beslissing van de Raad voor de Mededinging. Na een tweede onderzoek heeft de Raad beslist dat Kinepolis voor de bouw van nieuwe complexen of voor overnames nog altijd een goedkeuring moet vragen. Voor renovatie- of uitbreidingsprojecten werden de beperkingen wel opgeheven.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud