Advertentie
Advertentie

Kinepolis ziet bezoekerscijfers stijgen

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische bioscoopgroep Kinepolis heeft over de eerste negen maanden van dit jaar 18,14 miljoen bezoekers over de vloer gehad. In dezelfde periode van 2003 bedroeg het bezoekersaantal 16,49 miljoen. Dat meldt Kinepolis in een persbericht.

In het derde kwartaal van 2004 steeg het bezoekersaantal tot 6,02 miljoen. Een kwartaal eerder kreeg Kinepolis nog 5,8 miljoen bezoekers. Door het sterke filmaanbod, gunstige weeromstandigheden en commerciële zomeracties waren juli en augustus succesvol. September bleek minder succesvol.

Op vergelijkbare basis steeg het bezoekersaantal in de periode van januari tot september met 10 procent. Daarvoor wordt abstractie gemaakt van de bezoekscijfers van het Italiaanse complex in Treviso (verkocht in mei 2003), de Parijse vestiging Max Linder (verkocht in februari 2004) en het in juni 2004 geopende complex in Granada. Het absolute bezoekcijfer steeg met 7,9 procent.

In België steeg de ticketverkoop in de eerste 9 maanden van het jaar met 7,8 procent. In Frankrijk was er een stijging op vergelijkbare basis met 16,3 procent, in absolute termen met 14,8 procent. Spanje noteerde een stijging van 7,1 procent. Het aantal bezoekers in Polen steeg met 27 procent, en in Zwitserland 8,1 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud