Kinepolis ziet nettowinst verzesvoudigen

De Belgische bioscoopuitbater Kinepolis heeft in de eerste zes maanden van 2006 een nettowinst van 7,5 miljoen euro geboekt, tegenover 1,3 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Vrijdag opent het aandeel Kinepolis 2,81 procent hoger op 36,90 euro.

(tijd) Analisten geraadpleegd door Tijd-Nieuwslijn hadden gemiddeld gerekend op een nettowinst van 5,6 miljoen euro. In het eerste halfjaar behaalde de bioscoopuitbater een omzet van 102 miljoen euro, evenveel als analisten verwacht hadden en een stijging van 12 procent tegenover de 91 miljoen euro vorig jaar.

.Kinepolis realiseerde in de afgelopen zes maanden een bedrijfswinst (ebit) van 13,6 miljoen euro , tegenover 7,7 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Analisten gingen gemiddeld uit van een bedrijfwinst van 12,4 miljoen euro.

Begin juli maakte Kinepolis al bekend dat het bezoekersaantal in het eerste halfjaar met 10,5 procent was gestegen tegenover vorig jaar, tot 11,82 miljoen mensen. Dit succes was te danken aan populaire filmreleases (Ice Age 2, The Davinci Code,...) en gunstige weersomstandigheden.

Kinepolis verhoogt de winstverwachting voor 2006 naar minstens 13 miljoen euro. Tot nog toe stelde de groep een nettowinst in het vooruitzicht die minstens 50 procent zou zijn dan in 2005. Over 2005 boekte de groep een nettowinst van 8,1 miljoen euro. De bioscoopuitbater hoopt zijn complex in Oostende tegen de zomer van 2007 voltooid te hebben.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud