Kleine aandeelhouders Electrabel starten juridische procedure

(tijd-nieuwslijn) - De raadslieden van een aantal kleine aandeelhouders van de Belgische stroomproducent Electrabel hebben woensdag een procedure gestart voor het Hof van Beroep te Brussel. Dat meldt hun woordvoerder Erik Geenen in een mededeling.

De Voorzitter van het Hof heeft toegestaan om al tegen vrijdag de procedure in te leiden. Vrijdag 4 november om 14 uur zou de 8ste kamer van het Hof van Beroep in Brussel hiervoor samenkomen. De opgeroepen partijen zijn Suez, Electrabel en de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen.

De kleine aandeelhouders vorderen onder meer dat een aanvullend prospectus wordt uitgegeven met duidelijke en precieze berekeningen over de mogelijke invloed op de cashflow en de waarde van Electrabel bij een latere of totaal geen uitstap uit de kernenergie.

'Een bijkomende vraag tot verlenging van het bod tot 30 november moet ook toelaten dat de CBFA haar onderzoek naar mogelijke koersmanipulatie voortzet', schrijft Erik Geenen. 'Enkele weken geleden verzocht ik de CBFA formeel een onderzoek hieromtrent in te stellen'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud