Koers Omega Pharma afgestraft

Omega Pharma moet deze ochtend op Euronext Brussel een koersdaling van 5,13 procent tot 41,65 euro incasseren. De specialist in voorschriftvrije geneesmiddelen en gezondheidsproducten publiceerde gisteren een winstwaarschuwing.

(tijd) Dat gebeurde ter gelegenheid van de tweedekwartaalresultaten.

Omega meldt dat 'de raad van bestuur van Omega Pharma het momenteel niet aangewezen acht' de concrete cijfermatige jaarprognoses te bevestigen. Omega Pharma mikte tot nu toe op meer dan EUR 1 miljard omzet, EUR 159 miljoen bedrijfskasstroom en een winst per aandeel van 3,70 euro. Volgens het bedrijf uit Nazareth zijn de oorspronkelijke jaarprognoses wel nog 'richtinggevend'.

In een interview met De Tijd zegt Marc Coucke de aankondiging niet te zien als een winstwaarschuwing. 'We behouden de grootteorde van de prognoses. Maar we willen ons niet vastpinnen op die cijfers, ze mogen geen fetisj zijn', klinkt het.

Analisten hadden voorafgaand aan de tweedekwartaalresultaten gewaarschuwd voor een koersdaling indien Omega de jaarprognoses niet zou bevestigen. Midden juli daalde de koers van Omega al fors na ontgoochelende omzetcijfers. Vanmorgen stelden de beurshuizen UBS en KBC Securities hun koersdoel voor het aandeel neerwaarts bij.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud