Koramic haalt TrustCapital van beurs

(tijd) - De Kortrijkse zakenman Christian Dumolin haalt zijn investeringsvennootschappen Koramic en TrustCapital van de beurs. Beide bedrijven gingen respectievelijk in 1994 en 1998 naar de beurs. Nu fuseren ze en komen integraal in handen van Dumolins privé-holding Koceram. Dat schrijft De Tijd.

Dumolin kondigde de fusie al aan in juni. In een eerste fase neemt Koramic, voor 98 procent in handen van Koceram, 84,7 procent over van de aandelen TrustCapital die in handen zijn van Koceram (80%) en Mercator Verzekeringen (4,27%). Dat gebeurt tegen 10,75 euro per aandeel, 47 procent boven de laatste beurskoers. Het bod waardeert TrustCapital op 80 miljoen euro. TrustCapital trok in '98 naar de beurs tegen 23,5 euro.

Daarna doet Koramic een bod op de resterende aandelen die bij het publiek zijn verspreid. Als het openbaar bod is gelukt, wordt een aanvraag ingediend bij de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) om TrustCapital van de beurs te halen. Dan vindt een fusie plaats van Koramic en TrustCapital, en wordt een schrapping aangevraagd van het aandeel Koramic. Koramic noteert sinds het openbaar overnamebod door Koceram, midden 2003, nog voor 1,3 procent op de beurs.

Dumolin hoopt het openbaar bod op TrustCapital voor het einde van dit jaar af te ronden. De fusieoperatie en de schrapping van Koramic zijn gepland voor begin volgend jaar. De fusie van beide groepen stond in de sterren geschreven. Koramic was na de verkoop van zijn dakpannendivisie aan het Oostenrijkse Wienerberger vorig jaar een investeringsvennootschap geworden, net als TrustCapital.

Dumolin is van plan het nieuwe Koramic verder uit te bouwen als industriële participatiemaatschappij. Christian Dumolin: 'Maar op een rustige manier, minder ambitieus. Met Koramic hadden we pech omdat we Wienerberger niet konden uitkopen. TrustCapital is nooit een succes geweest en we zouden het zeker nooit opnieuw doen. Maar we zijn blij dat we het geprobeerd hebben.' MDR

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud