'KPN in vizier van investeerder en Telefónica'

(tijd-nieuwslijn) - Bij topambtenaren in Den Haag doet het verhaal de ronde dat KPN wordt overgenomen door een samenwerkingsverband tussen een grote investeerder en het Spaanse Teleónica. Dat schrijft de Nederlandse krant Trouw vrijdag.

Deskundigen achten een overname door Telefónica volgens de krant echter 'onwaarschijnlijk' doordat Telefónica daar na de recente overname van het Britse O2 geen geld meer voor zou hebben.

Investeerder Capital Research and Management heeft in ieder geval het belang van 10,7 procent in KPN uitgebreid tot 13,0 procent, bleek deze week al uit een melding bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Capital Research is de grootste aandeelhouder van het telecomconcern.

Eerder meldde het aan Capital Research and Management verbonden Capital Group International al dat het op 31 december 2005 over 225,9 miljoen aandelen KPN beschikte. Dat komt overeen met een belang van 11,9 procent.

De twee vermogensbeheerders zijn onderdeel van Capital Group, dat daarmee bijna 25 procent bezit in KPN. Het bedrijf is in 1931 opgericht en heeft zo'n 800 miljard dollar onder beheer. Het vermogen is verdeeld over Capital Research & Management en Capital Guardian Trust/Capital International.

Foto: Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud