KPN schrapt 750 banen bij vaste netwerk

(tijd-nieuwslijn) - Het Nederlandse telecombedrijf KPN gaat 750 banen schrappen bij EnterCom, een onderdeel van de divisie Vast. Dat is het gevolg van een onder druk staande omzet bij het onderdeel, meldt KPN vrijdag. KPN neemt een voorziening van circa 25 miljoen euro voor de maatregelen. Hoeveel het bedrijf denkt te besparen, wilde een woordvoerder desgevraagd niet aangeven.

KPN EnterCom is marktleider in de markt voor zakelijke bedrijfscommunicatie. De KPN dochter ontwerpt, levert, integreert en beheert telecommunicatiesystemen. 'KPN acht verhoging van de efficiency en versterking van de slagkracht noodzakelijk nu de omzet van KPN EnterCom onder druk staat door de achterblijvende economie, prijserosie en toenemende concurrentie', aldus het bedrijf.

De maatregelen staan los van de in januari van dit jaar aangekondigde reductie van het personeelsbestand van de divisie Vast met 800 werknemers. Per direct worden 140 banen geschrapt. De overige banen komen in de loop van 2005 te vervallen. Gedwongen ontslagen worden volgens KPN zoveel mogelijk voorkomen, maar kunnen niet worden uitgesloten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud