KPN verdubbelt kwartaalwinst

(tijd-nieuwslijn) - Het telecombedrijf KPN heeft over het derde kwartaal van 2004 een winst na belasting behaald van 288 miljoen euro tegen 139 miljoen het jaar ervoor. Dat heeft de onderneming maandag bekendgemaakt in een persbericht. Per aandeel nam de winst toe van 5 naar 12 eurocent. Analisten hadden gemiddeld gerekend op een winst per aandeel van 10 eurocent.

Voor de nettowinst lag de gemiddelde verwachting op 245 miljoen, in een range van 201-261 miljoen. De EBIT daalde in het derde kwartaal op jaarbasis van 603 miljoen naar 586 miljoen. KPN zag de omzet afnemen van 3.009 miljoen naar 2.948 miljoen.

KPN verwacht dat de EBITDA-marges aan de lage kant van de eerder afgegeven verwachting zullen uitkomen, maar zal de vrije kasstroom de eerder afgegeven verwachting van 2 miljard 'met gemak' zal overschrijden en dat de winst voor belasting uit zal komen aan de bovenkant van de verwachting van 1,4-1,7 miljard.

Deze verwachting is inclusief extra kosten van 200 tot 300 miljoen in verband met onder andere verhoogde marketinginspanningen, het begin van afschrijving op UMTS-licenties en mogelijke financiering van een pensioentekort, zo stelde KPN bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud