KPN verkoopt belang UMC aan MTS

(tijd-nieuwslijn/betten) - KPN verkoopt het 16,3%-belang in Ukrainian Mobile Communications (UMC) voor een bedrag van USD 55 miljoen in contanten aan de Russische mobiele operator Mobile Tele Systems (MTS). Dat heeft het telecombedrijf dinsdag bekendgemaakt in een persbericht. Als onderdeel van de overeenkomst gaat MTS eveneens KPN's uitstaande aandeelhouderslening van circa USD 18,6 miljoen aflossen.

De transactie is onder voorbehoud van de goedkeuring van de aandeelhouders van MTS en de Oekraiense mededingingsautoriteit. KPN verwacht dat de transactie in het eerste kwartaal van 2003 in de boeken kan worden verwerkt. De verkoop van het belang van KPN maakt deel uit van een herstructurering van de belangenverdeling binnen UMC, waarbij ook TDC Mobile International, Deutsche Telekom en UkrTelecom zijn betrokken.

UMC is in 1992 opgericht door KPN, TDC Mobile (16,3%), Deutsche Telekom (16,3%) en UkrTelecom (51%). Aan het einde van het derde kwartaal van 2002 rapporteerde UMC een omzet van USD 211,4 miljoen, een EBITDA van USD 109,9 miljoen en een winst van USD 44,5 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud