Kraft ziet winst stijgen en verhoogt jaarprognose

Kraft Foods heeft over het tweede kwartaal van 2006 een nettowinst behaald van 682 miljoen dollar, een stijging van 44,5 procent. De groep verhoogt haar jaarprognoses.

(tijd) Dat heeft het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern maandag bekendgemaakt.

Per aandeel steeg de verwaterde winst van USD 0,28 naar USD 0,41. Exclusief bijzondere posten, waaronder een eenmalige belastingbate, bedroeg de winst per aandeel USD 0,51. Analisten gepolst door Thomson hadden gemiddeld een winst per aandeel ex-items becijferd van ongeveer USD 0,48.

De omzet van Kraft Foods steeg over de voorbije drie maanden van dit jaar met 3,4 procent naar USD 8,6 miljard. Analisten rekenden gemiddeld op een omzet voor het bedrijf van USD 8,52 miljard.

Voor het hele jaar mikt Kraft nu op een winst per aandeel tussen USD 1,78 en USD 1,83. Eerder lag de verwachtingsvork op USD 1,55-1,60. De marktconsensus lag ditmaal vooralsnog op USD 1,90.

Kraft verwijst naar een eenmalige winst van USD 0,13 die de groep in het derde kwartaal zal realiseren naar aanleiding van de activiteiten van United Biscuits die het heeft verworven. Daarnaast zal het voor 10 cent profiteren van een lager dan voorziene herstructureringskosten.

Foto: Bloomberg

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud