Kredietverzekeraar Atradius schrapt 90 banen in België

(belga) - De Nederlandse kredietverzekeraar Atradius gaat de komende twee jaar minimaal zeshonderd banen schrappen, ofwel 15 procent van het personeelsbestand. In België verdwijnen 90 banen, in Nederland verdwijnen ongeveer evenveel banen. Dat heeft het bedrijf maandag laten weten. Het concern schrapt de overige banen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Atradius voert de reorganisatie door om de kosten fors te verminderen en zodoende zijn concurrentiepositie te verbeteren. Bedrijfsonderdelen die niet winstgevend genoeg zijn, zullen worden afgestoten. De opbrengsten hiervan wil het bedrijf investeren in de kernactiviteit: kredietverzekeringen.

'De kosten moeten dalen om in een slecht jaar een buffer te kunnen hebben', aldus een woordvoerster.

Atradius is de nieuwe naam van NCM Gerling, naar aanleiding van een nieuwe aandeelhoudersstructuur. Vandaag zijn de belangrijkste aandeelhouders Deutsche Bank en Swiss Re.

In België telt de kredietverzekeraar 550 werknemers. Er worden 90 banen geschrapt. 'De verwachting is dat dit vooral in Namen, bij het voormalige Assurance du credit de Namur gebeurt', aldus nog de woordvoerster.

Atradius heeft ook een vestiging in Antwerpen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud