KUL-spin-off brengt nieuw materiaal op de markt

Onderzoekers aan de K.U.Leuven hebben de spin-off EconCore opgericht, die onder de merknamen TorHex en ThermHex honingraatstructuren gaat produceren die als basis kunnen dienen voor materialen zoals verhuisdozen, meubel- en bouwpanelen, auto-interieurs en dergelijke. In vergelijking met bestaande materialen wegen deze veel minder, waardoor heel wat energie kan bespaard worden.

(belga) De uitvinder is Johan Pflug die in het kader van zijn doctoraatsonderzoek in het departement Metaalkunde en Toegepaste Materiaalkunde van de K.U.Leuven een lichte en sterke structuur van karton of kunststof bouwde uit zeshoekige cellen zoals een honingraat. Voor de productie werd de afdeling Productietechnieken, Machinebouw en Automatisering bij het onderzoek betrokken.

Het bedrijf gaat de verzamelde kennis ter beschikking stellen van de industrie. Het levert niet alleen de structuren zelf, maar ook advies over de nodige productietechnologieën en -processen. Het bedrijf is gehuisvest in het Innovatie- en Incubatiecentrum van de K.U.Leuven in Heverlee en heeft een kapitaal van 489.000 euro, waarvan 200.000 euro afkomstig van het Allegro Investment Fund en 100.000 euro van het Gemma Frisius Fonds KUL.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud