Kust tevreden met seizoenstart

De toeristische bedrijven aan de kust zijn tevreden met de zonnige seizoenstart. De maanden juli en augustus blijven traditioneel de drukste vakantiemaanden aan zee. "De voorbije dagen mochten we een overrompeling ervaren", zegt directeur Peter Germonprez van Toerisme Middelkerke. "Er waren ook veel dagtoeristen."

(belga) - Volgens directeur Germonprez heeft iedereen het momenteel naar wens. "Zowel de restaurants, tearooms, hotels als de verhuuragentschappen zijn tevreden. Het zonnige weer zorgde voor nog extra late boekingen. Iedereen heeft het gevoel dat door de crisis meer mensen vakantie verkiezen in eigen land."

"Het was zeker een positieve start", zegt Germonprez. "Volgend weekend start het bouwverlof en dan zal de grootste drukte komen. We hopen dat het warm en zonnig blijft. Het weer blijft immers de belangrijkste beslissingsfactor voor de mensen om één of meer dagen naar de kust te komen."

Bij Toerisme Oostende is men tevreden over de geslaagde 'potvis'-stunt. Die valse potvis lokte veel nieuwsgierigen naar de badstad. Oostende is ook tevreden over haar project Kids@Oostende in samenwerking met Lego en Kinepolis. Het evenement kon duizenden kinderen bekoren. Van 7 tot 11 juli zet Oostende in met Fuzee!. Dat is een festival met vuurspektakels op diverse locaties in de stad.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud