Kwartaalomzet LVMH daalt 5,1% tot EUR 2,8 miljard

(tijd-nieuwslijn) - De Franse luxewarengroep LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) zag in het eerste kwartaal 2003 de omzet met 5,1% dalen tot EUR 2,803 miljard, tegen EUR 2,956 miljard in het eerste kwartaal 2002. De organische groei kwam uit op 6%.

De omzetdaling zou geen weerslag hebben op het bedrijfsresultaat dankzij 'een efficiënt indekkingsbeleid'. Volgens LVMH komt het bedrijfsresultaat zelfs boven de doelstelling uit. Dat is te danken aan Louis Vuitton, dat een tweecijferige groei in volume optekende en marktaandeel wist te winnen.

De activiteit Wijnen en Sterke Dranken kende een organische groei in het 1e kwartaal in vergelijking met een jaar eerder. Hierbij dient opgemerkt dat de omzetgroei in het 1e kwartaal 2002 ruim 30% bedroeg. Parfums en Cosmetica boekte 6% organische groei.

In absolute cijfers was er in alle activiteiten een daling van de omzet. Die was het kleinst bij Mode en Lederwaren (van EUR 1,081 miljard naar EUR 1,068 mld) en bij Parfums en Cosmetica (van EUR 499 mln naar EUR 486 mln).

LVMH bevestigt het streefdoel over 2003 een gevoelige stijging van het bedrijfsresultaat te boeken en geeft voorrang aan het genereren van cash, aldus het persbericht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud