Kwartaalomzet Zenitel onder verwachtingen

De radiocommunicatiegroep Zenitel haalde in het derde kwartaal van 2006 een omzet van 24,3 miljoen euro. Na negen maanden kwam de omzet uit op 83,4 miljoen euro, tegen 93,9 miljoen euro in dezelfde periode van 2005.

Daarmee blijft het bedrijf onder de verwachtingen. Analist Dirk Saelens van KBC Securities, het enige beurshuis dat Zenitel van dichtbij volgt, verwachtte voor het derde kwartaal een omzet van 28 miljoen euro.

Het bedrijf liet weten dat het aan 6.000 RGU's (inkomsten genererende gebruikers) zit op de TETRA-netwerken. In september gaf Zenitel al aan dat het de vooropgestelde 10.000 RGU's tegen het einde van het jaar niet zou halen.

Zenitel kondigde een toename van het orderboek met 14,5 procent aan. Die is vooral te danken aan grote bestellingen voor de metro van Caracas en voor de publieke sector in Denemarken.

Over de recurrente bedrijfskasstroom (ebitda) bleef Zenitel vaag. In de publicatie zegt Zenitel voor 2006 te rekenen op een 'substantiele verbetering gezien de herstructureringsmaatregelen in 2005'. Over de eerste zes maanden was de bedrijfskasstroom zo goed als break-even uitgekomen op -0,04 miljoen euro. Saelens verwacht dat de ebitda over 2006 positief zal uitkomen op 0,3 miljoen euro. Zijn hoop om daarover gedetailleerde informatie te krijgen, werd niet bevestigd. Bij Zenitel was donderdagavond niemand meer bereikbaar voor verdere informatie.

Zenitel verwacht een sterk vierde kwartaal, zowel in intercom als in systeemintegratie.

Het aandeel sloot 1 procent lager op 3,05 euro.

Kim Evenepoel

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud