Kwartaalwinst Alcatel zakt 16 procent

(tijd-nieuwslijn) - De nettowinst van Alcatel, de Franse producent van telecommunicatienetwerken, is in het eerste kwartaal van 2006 met 16 procent gedaald tot 104 miljoen euro. De daling is te wijten aan het uitblijven van belangrijke eenmalige opbrengsten. Het cijfer ligt nipt onder de analistenconsensus.

Het operationeel resultaat van Alcatel steeg met 85 procent tot 198 miljoen euro, wat een operationele marge opleverde van 6,5 procent. De omzet steeg met 17,6 procent tot 3,067 miljard.

'Alcatel heeft opnieuw een solide kwartaal achter de rug met een sterke omzetgroei en verbeterde marges', zegt de groep in het persbericht. 'De prestaties in de vastelijnactiviteiten waren uitzonderlijk goed en ook de draadloze business draaide goed, gaande van 2G- tot HSDPA-netwerken. We blijven ook verder investeren in de mobiele technologie van de volgende generatie zoals mobiele TV.'

Voor 2006 blijft Alcatel uitgaan van een eencijferige omzetgroei. Het bedrijf ambieert sterker te groeien dan de markt, maar de groei zal terugvallen naarmate het jaar vordert. Het tweede kwartaal zal een hoge eencijferige groei kennen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud