Kwartaalwinst Google stijgt met 60 procent tot 592 miljoen dollar

(belga) - De internetzoekmachine Google heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een nettowinst geboekt van 592 miljoen dollar (zowat 480 miljoen euro). Dat is een stijging met 60 procent in vergelijking met een jaar eerder, zo heeft Google donderdag in de VS gemeld. De verkoop over een periode van drie maanden overschreed voor het eerst de twee miljard dollar.

De resultaten zijn beter dan verwacht en werden enthousiast onthaald door de investeerders in Wall Street. Omstreeks 00.25 uur Belgische tijd steeg het Google-aandeel tijdens de elektronische handelstransacties buiten de markt met 7,83 procent tot 447,50 dollar. Het aandeel heeft nog niet de top van 475 dollar bereikt zoals op 11 januari, maar is wel ver van zijn minimumpeil op 10 maart van minder dan 332 dollar.

De nettowinst van 592 miljoen dollar van het eerste kwartaal ligt 60 procent hoger dan de 369 miljoen dollar winst die Google boekt in het eerste kwartaal van 2005. De omzet steeg tijdens de eerste drie maanden van het lopende boekjaar met 79 procent tot 2,25 miljard dollar.

Eric Schmidt, de topman van Google, zei dat het bedrijf zijn inkomstbronnen steeds meer diversifieert en zich niet alleen focust op tekstreclame. Daarnaast is het groeiend marktaandeel van Google volgens Schimdt ook gelinkt aan het gebruik van enkele nieuwe producten zoals Google Video, Google Earth and Google Maps en de introductie van Google News in verschillende landen.

Google nam het afgelopen kwartaal 1.100 personen in dienst en telt sinds 31 maart 6.790 voltijdse werknemers over de hele wereld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud