Kwartaalwinst SAP stijgt met 15 procent

(belga) - Het Duitse SAP, 's werelds grootste producent van business-management-software, heeft tijdens het derde kwartaal van 2004 een nettowinst gerealiseerd van 291 miljoen euro. Dat is een stijging met 15 procent ten aanzien van dezelfde periode vorig jaar. De omzet van SAP steeg van 1.652 miljoen euro naar 1.776 miljoen euro.

Dat heeft Henning Kagerman, afgevaardigd bestuurder van SAP, donderdag in het Duitse Walldorf bekendgemaakt.

'Voor het volledige boekjaar 2004 verwachten we een omzetgroei van 10 procent ten aanzien van vorig jaar', luidt het bij SAP. 'Voor het vierde kwartaal van 2004 verwacht men in dit segment een omzetstijging van ongeveer 7 à 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.'

De operationele winst, voor de onderneming een belangrijke barometer, zal over het hele jaar met ongeveer 1 procent stijgen. Het Duitse softwarebedrijf sloot het boekjaar 2003 af met een omzet van 7,03 miljard euro en een recordwinst van 1,1 miljard euro.

Tijdens het derde kwartaal stegen vooral de software-inkomsten uit Europa, het Nabije Oosten en Afrika, terwijl de inkomsten uit de Verenigde Staten met 2 procent tot 173 miljoen euro daalden.

Tijdens de eerste negen maanden van het lopende boekjaar steeg de concernomzet van SAP met zes procent tot 5,11 miljard euro. De inkomsten van software bedroegen daarbij 12 procent of 1,38 miljard euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud