Advertentie

Lager dan verwachte winst voor Arinso door impairment

Arinso realiseerde in het vierde kwartaal van 2006 een nettowinst van 0,5 miljoen euro. Dat meldt de specialist in software voor HR-toepassingen in een persbericht. In dezelfde periode een jaar eerder werd een nettowinst van 0,4 miljoen euro genoteerd.

(tijd) De kwartaalwinst is lager dan verwacht door analisten. Zij hadden gemiddeld gerekend op 3,2 miljoen euro. Maar Arinso wijst op de impact van de overnames van OpenHR en Lansdowne. De aankoopprijs daarvan werd intussen gefinaliseerd in overeenstemming met de IFRS-regels. 'Als resultaat van veranderde marktomstandigheden en een daling in verkopen bij Lansdowne, is beslist om een impairment ten belope van 2,5 miljoen op de Lansdowne-goodwill in rekening te brengen', legt Arinso uit.

De courante nettowinst zakte in het vierde kwartaal van 2006 met 11 procent. De omzet bedroeg 55,7 miljoen euro, of een stijging van 19 procent. Analisten hadden voor de omzet gemiddeld gemikt op een toename van 18 procent. Ook inzake ebita kwam Arinso boven de verwachtingen van analisten uit: 4,9 miljoen, goed voor een groei van 16 procent, terwijl de analisten hier rekenden op een stijging van 11,9 procent.

Voor het hele jaar 2006 kwam Arinso uit op een nettowinst van 9,3 miljoen euro, of een groei van 4 procent. De courante winst ging evenwel 1 procent lager tot 11,8 miljoen euro, vooral als gevolg van wisselkoersverschillen en eenmalige kosten verbonden aan veranderingen in de financiele structuur van de groep tengevolge van een kapitaalvermindering in juli vorig jaar.

De jaaromzet nam toe met 16 procent tot 203,8 miljoen euro, en de ebita dikte aan met 18 procent tot 17,3 miljoen euro.

Arinso zegt zijn omzet verder te willen laten groeien aan het marktritme en een leidende speler te willen worden in de wereldwijde HR outsourcing-markt in 2010. Het bedrijf merkt op dat algemeen een verdere consolidatie van die markt wordt verwacht, maar dat tezelfdertijd de toegangsbarrieres voor nieuwe spelers zijn verhoogd.

Arinso verwacht dat HR en Payroll-outsourcing zal groeien tot 75 procent van zijn business. HR outsourcing was het voorbije jaar goed voor 39 procent van zijn omzet, tegen 32 procent in 2005.

Op middellange termijn mikt het bedrijf op een 'volgehouden ebita-marge van 10 procent'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud