Liberale vakbond ziet 'openingen' in sociaal dispuut De Post

(belga) - Er zijn openingen gecreëerd in het sociaal dispuut tussen vakbonden en directie van De Post. Dat zegt Jan Eyndels van de liberale overheidsvakbond VSOA. Nieuwe voorstellen van de directie gaan in de richting van een verlaging van de arbeidsdruk. De postmannen hoeven echter niet te hopen op een 36-urenweek.

Vakbonden en directie van het postbedrijf onderhandelen over de uitvoering van de CAO. Voor De Post kan van de beloofde arbeidsduurvermindering van 38 naar 36 uren geen sprake meer zijn. Ook bij de vakbonden beseft men dat de 36-uren week niet realistisch is. 'We moeten de mensen geen valse hoop geven', aldus Eyndels.

De vakbonden wilden alternatieven van de directie en kregen die dit weekend. Volgens Eyndels, nationaal voorzitter van VSOA Post, gaat het om 'vage openingen', die in de richting gaan van een verlaging van de arbeidsdruk. De bonden zitten nog met veel vragen over het directievoorstel en vroegen om verduidelijking. Het is nog te prematuur om uit te maken welke richting de onderhandelingen uitgaan, luidt het.

Volgens vakbondsman André Blaise (CSC) gaat het onder meer om bijkomende vakantiedagen voor de 45-plussers en aanpassing van de eindeloopbaan. 'Alternatieven die in de goede richting lijken te gaan, maar de arbeidsduurvermindering niet vervangen', aldus nog Blaise.

De onderhandelingen gaan van start op vrijdag 5 november. De actiebereidheid blijft bestaan, aldus Eyndels.

Een woordvoerder van De Post zegt dat beide partijen elkaar woensdag ontmoet hebben om enkele punten uit te klaren over de alternatieven die de directie deed.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud